Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Version History

« Previous Version 13 Next »

Hieronder worden de zorgeffect rapportages beschreven, die detail inzicht geven in de uitkomsten van specifieke meetinstrumenten. 

De module bestaat uit verschillende functies, deze zijn hieronder toegelicht.

Wellicht ziet u minder of andere rapportages en knoppen dan opgenomen in deze informatiepagina. Uw omgeving is namelijk afgestemd op uw gebruik. Neem bij vragen contact op met uw implementatieconsultant of servicedesk@infinitcare.nl.

Verder worden hier een aantal specifieke rapportages beschreven en niet alle die mogelijk zijn. Wilt u een specifiek beschrijving van een specifiek meetinstrument dat kan dat altijd geregeld worden. 


Aanroepen en soorten pagina's

 Klik hier om uit te klappen

Inleiding

Na het selecteren van het hoofdmenu "Zorgeffect' wordt een pagina getoond met de verschillende Effect rapportages. Tevens wordt een submenu getoond, waarmee naar andere Effect rapportages genavigeerd kan worden of om specifieke beheersfuncties aan te roepen, zoals Actualiseren en Download. In dit hoofdstuk wordt beschreven wat de effecten zijn gemeten met specifieke meetinstrumenten en hoe deze getoond worden. 


Rapportagemogelijkheden

Locatie

Binnen het submenu "Meetinstrument" zijn verschillende rapportages beschikbaar die de resultaten tonen, zoals gemeten met één specifiek Meetinstrument. Op dit moment zijn verschillende rapportages beschikbaar. Afhankelijk van de structuur van het meetinstrument kunnen snel andere meetinstrument rapportages ook toegevoegd worden. 

De volgende zijn nu standaard ingericht.

  • BSI
  • CQI
  • MiddelenMatrix
  • HoNOS12 / HoNOS65
  • MANSA-12vn
  • OQ45

Deze pagina's worden hieronder in detail beschreven. 

Aandachtspunten

Meerdere meetinstrumenten per rapportage

Het is van belang, dan wanneer binnen een meetinstrument specifieke rapportage er meerdere meetinstrumenten gebruikt worden (voor ouders en voor kinderen bijvoorbeeld), de volgorde van de subschalen identiek is over de meetinstrumenten heen. Is dat niet het geval dan worden de uitkomsten niet correct getoond. Dit komt bijvoorbeeld voor bij de Jeugdthermometer vragenlijsten. 

Waardering score 

Daarnaast wordt bij de berekening van de scores ook rekening gehouden met dezelfde wijze waarop het meetinstrument de score waardeert (van hoog naar laag of van laag naar hoog). 

Totaal Subschaal

Het is ook mogelijk om de 'Totaal score' ook in de betreffende grafieken weer te geven. Ook wanneer hier geen Subschaal voor is gedefinieerd. Dit kan worden aangegeven bij de inrichting van de BI-pagina's via de parameter ‘TotaalTonen’

BSI Rapportage

 Klik hier om uit te klappen

Inleiding

Meetinstrumentspecifieke rapportages halen het maximale uit uw metingen, omdat u inzicht krijgt in de totaalscore, maar ook in de verschillende subschalen. Door te selecteren op patiëntkenmerken en diagnoses bijvoorbeeld krijgt u de uitkomsten van homogene patiëntgroepen te zien. 

BSI

Bovenstaand overzicht krijgt u te zien. In de linkerkolom worden de subschalen van de BSI getoond. Daarnaast ziet u vier kolommen met de resultaten op deze subschalen. Helemaal rechts het aantal trajecten waarop de resultaten betrekking hebben. 

Metingen

De kolom Voormetingen toont de gemiddelde score die behaald is bij de start van het traject. De kolom Nametingen toont de score aan het eind van het traject. Mogelijke (gemiddelde) scores van beide kolommen zitten tussen 0 en 4.

Effecten 

De uitkomst van de behandeling wordt op twee manieren getoond.

  • Zorgeffect verschilscore: de uitkomst uitgedrukt in het verschil tussen scores van voor- en nameting. 
  • Zorgeffect Reliable Change: indeling van trajecten (aantallen en percentages), waar een onderscheid gemaakt is in verbeterde trajecten, verslechterde trajecten en gelijke trajecten. Bij de laatste zijn de verschillen te klein om met zekerheid vast te stellen of er sprake is van een verbetering of verslechtering. 

Selectie

Onderaan elke pagina ziet u een overicht van de gemaakte selecties en de resulterende aantallen patiënten, zorgtrajecten en behandeltrajecten. 


CQI Rapportage

 Klik hier om uit te klappen

Inleiding

Meetinstrumentspecifieke rapportages halen het maximale uit uw metingen, omdat u inzicht krijgt in de totaalscore, maar ook in de verschillende subschalen. Door te selecteren op patiëntkenmerken en diagnoses bijvoorbeeld krijgt u de uitkomsten van homogene patiëntgroepen te zien.  

CQI

Met de Consumer Quality Index (CQ-index) wordt de kwaliteit van zorg vanuit het oogpunt van de cliënt in kaart gebracht. Dit is een vragenlijst die cliënten zelf invullen. De index geeft inzicht in zaken die cliënten belangrijk vinden en hun ervaringen met de ontvangen zorg. 

Bovenstaand overzicht krijgt u te zien van de CQI-GGZ-VZ. In de linkerkolom worden de gemiddelde score van de subschalen getoond. Deze score varieert van 0 tot en met 5. Hierin vindt u ook de gemiddelde score van Samen beslissen die van belang is voor Stichting KIBG. 

Aan de rechterkant wordt het het gemiddelde rapportcijfer per locatie getoond. Helemaal onderaan vindt u het gemiddelde rapportcijfer van alle locaties. De rapportcijfers kunnen een waarde hebben van 0 tot en met 10. 

Het is tevens mogelijk om per subschaal een onderverdeling te krijgen in de resultaten per locatie. In bovenstaand voorbeeld is dit voor de subschalen "Samen beslissen" en "Bejegening" ingericht. 

Selectie

Onderaan elke pagina ziet u een overzicht van de gemaakte selecties en de resulterende aantallen patiënten, zorgtrajecten en behandeltrajecten. 

CQI AKWA- vernieuwde CQI 2020


Deze 'AKWA' versie van de CQI is ontwikkeld door de patiëntenvereniging MIND, de Nederlandse ggz en Zorgverzekeraars Nederland voor de kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Deze herziene vragenlijst is makkelijker in te vullen voor cliënten: antwoordcategorieën zijn visueel aantrekkelijker en minder relevante vragen zijn verwijderd.

In de linkerkolom wordt het gemiddeld rapportcijfer getoond per locatie. Deze score varieert van 1 tot en met 10.  Onderaan vindt u het gemiddelde rapportcijfer van alle locaties. Aan de rechterkant ziet u de gemiddelde score per subschaal van de CQI, variërend van 0 tot 5. Hierin vindt u ook de gemiddelde score van Informatie Behandeling.  die van belang is voor Stichting KIBG vanaf 2021. We laten u in deze video zien hoe u deze informatie snel in SAM Zorgeffect vindt.

MiddelenMatrix Rapportage

 Klik hier om uit te klappen

Inleiding

Meetinstrumentspecifieke rapportages halen het maximale uit uw metingen, omdat u inzicht krijgt in de totaalscore, maar ook in de verschillende subschalen. Door te selecteren op patiëntkenmerken en diagnoses bijvoorbeeld krijgt u de uitkomsten van homogene patiëntgroepen te zien. Er zijn verschillende meetinstrumentspecifieke rapportages in SAM Zorgeffect beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare meetinstrumenten. 

MiddelenMatrix

De MATE (Meten van Addicties voor Triage en Evaluatie) is het meest voorkomende meetinstrument binnen de verslavingszorg. In de MATE worden verschillende leefgebieden uitgevraagd. Het gebruik van middelen of gokgedrag over de afgelopen dertig dagen wordt ook vastgesteld met het onderdeel Middelenmatrix. Patiënten vullen de lijst zelf of samen met de behandelaar in.

Bovenstaand overzicht bevat twee van de zes staafdiagrammen die worden getoond. In het overzicht aan de linkerkant ziet u per primaire probleemstof het behandeleffect dat gemeten wordt over de afgelopen 30 dagen. Het behandeleffect wordt ingedeeld in 4 categorieën: abstinent (geen enkele dag gebruikt), verbeterd, niet abstinent (minder dagen gebruikt), gelijk (zelfde aantal dagen gebruikt) en teruggevallen (meer dagen gebruikt). U ziet hierbij de aantallen en het percentage. 

In het staafdiagram aan de rechterkant ziet u per gemeente het behandeleffect. Het behandeleffect wordt ingedeeld in dezelfde vier categorieën. Hierin zijn alle primaire stoffen verwerkt. U kunt uiteraard een selectie maken op primaire probleemstof in de filters aan de linkerkant. 

Behalve het aantal dagen dat een primaire stof wordt gebruikt meet de Middelenmatrix ook de gemiddelde dagelijkse hoeveelheid gebruik van de primaire probleemstof. Bovenstaande staafdiagrammen tonen het percentage verbetering van de gemiddelde hoeveelheid eenheden per primaire probleemstof. Het betreft alleen trajecten waar verbetering in gebruik heeft plaatsgevonden. Resultaten van de behandeling met een terugval of die gelijk zijn gebleven worden hier niet getoond. 

Het staafdiagram linksboven toont de primaire probleemstoffen op de Y-as, het diagram aan de rechterkant de gemeenten. 

Bovenstaande staafdiagrammen tonen het percentage verbetering van het aantal dagen van trajecten waar verbetering in gebruik heeft plaatsgevonden. Resultaten van de behandeling met een terugval of die gelijk zijn gebleven worden hier niet getoond. 

Het staafdiagram linksboven toont de primaire probleemstoffen op de Y-as, het diagram aan de rechterkant de gemeenten. 


  • No labels