Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Inleiding

Hieronder wordt beschreven hoe de verschillende rapportages werken, die de respons tonen per locatie van de zorgaanbieder.

De module bestaat uit verschillende functies, deze zijn hieronder toegelicht.

Wellicht ziet vindt u een omschrijving van de rapportages in SAM Respons.

Ziet u minder of andere rapportages en knoppen dan opgenomen in deze informatiepagina. Uw omgeving is namelijk afgestemd op uw gebruik. Neem bij vragen ? Neem dan contact op met uw implementatieconsultant of servicedesk@infinitcarevia axians@infinitcare.nl.


Table of Contents

Aanroepen en soorten pagina's

Behandeltraject

Expand
titleKlik hier om uit te klappen

Inleiding

Nadat u de SAM module vanuit DBC Online hebt aangeroepen krijgt u een aantal menuopties te zien, namelijk Effect en Respons. Op elke pagina wordt verder de volgende informatie getoond:

  • Uw gebruikersnaam
  • De datum / tijd

    Binnen het menu van Zorg GGZ kan SAM Zorgmonitor geselecteerd worden, waarna u kunt kiezen tussen (Zorg-)Effect en Respons.

    Bovenin vindt u:

    • Gebruikersnaam
    • Tijdstip van uw vorige bezoek
    • De link
    om
    • naar de handleiding
    te gaan
    • De naam van
    uw
    • de organisatie

    Selecteer 'Effect' voor SAM Zorgeffect en selecteer Respons voor SAM Respons. Onderaan elke pagina vindt u

    2 buttons

    twee iconen,

    waarmee

    zodat u

    van de ene naar de andere module kunt springen. Deze buttons staan op elke pagina. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie die op een pagina getoond wordt is het noodzakelijk om eerst naar beneden te scrollen.

    Image Removed

    Wanneer u op deze pagina op de "Respons"-knop klikt krijgt u een submenu. Via dit submenu kunt u naar de verschillende Respons pagina's gaan

    te allen tijde kunt wisselen van module. 


    Image Added


    In SAM Respons krijgt u onderstaand submenu. U kunt ook naar de rapportages gaan om de behandelaar informatie in te zien. U ziet boven de grafiek een submenu, waarmee u de andere rapportages kunt aanroepen. 


    Standaard inrichting

    Opzet van elke pagina 

    Elke pagina binnen de effect module heeft een standaard inrichting. 

    • Aan de linkerkant de filter opties
    • Boven de grafiek een korte verklarende tekst, met daaronder de optie om de getoond rapportage ook te printen
    • In het middel de feitelijke grafiek
    • Daaronder een overzicht van de geselecteerde filter waarden.

    Wanneer u een filterwaarde aanpast dan kunt u de pagina rapportage is op dezelfde wijze ingericht. 

    • Links vindt u filters, waarmee u selecties kunt maken op bijvoorbeeld tijd, patiëntkenmerken of trajectkenmerken. Als u een filterwaarde heeft aangepast kunt u de rapportage verversen door linksboven op de knop met de
    circelpijl
    • cirkelpijl te klikken. De knop met het grote kruis zorgt ervoor dat alle filters weer
    opgeschoond worden. 
    • verwijderd worden en de rapportage getoond wordt op basis van alle data.
    • Boven de grafiek vindt u een omschrijving van de rapportage met een optie om de rapportage te printen.
    • De grafiek zelf. 
    • Onderaan vindt u de gemaakte selecties. 

    Overzicht selecties

    Onderaan elke pagina wordt informatie getoond over de waarden die via de verschillende filters geselecteerd zijn. 

    Algemene Uitgangspunten 

    De volgende uitgangspunten gelden voor alle grafieken.

    Aspect
    Uitgangspunt

    De uitkomsten worden alleen getoond van behandeltrajecten.

    Maak PDF van deze paginaVia deze knop is het mogelijk om van de getoonde informatie een PDF te maken.
    Bepalen

    PDF-bestanden

    U kunt van elke rapportage met de gemaakte selecties een PDF-bestand maken. 

    Bepaling van de respons

    Expand
    titleKlik hier om uit te klappen

    Inleiding

    De respons wordt bepaald op basis van de ingerichte koppelstructuur (zorgdomein / meetdomein / meetinstrument). Het uitgangspunt om het responspercentage te bepalen is dat op behandeltrajectniveau gekeken wordt wat de respons isSAM Zorgmonitor van Zorg GGZ toont de respons van de behandeltrajecten

    Verplicht meetdomein

    Is er bij een zorgdomein een verplicht meetdomein, dan wordt de respons van een traject bepaald door alleen naar dat specifieke meetdomein te kijken. In onderstaand voorbeeld is voor het zorgdomein "Volwassenen Cure" het Binnen Zorg GGZ is het meetdomein "Klachten en Symptomen" het verplichte meetdomein. 

    Image Removed

    Niet Verplicht meetdomein

    Is er bij een zorgdomein geen verplicht meetdomein aangewezen, dan wordt waarover de respons van een traject bepaald door naar alle meetdomeinen te kijken. Het beste resultaat over al deze meetdomeinen bepaalt dan de respons van het behandeltraject.wordt bepaald, tenzij dit anders voor u is ingericht. 

    Image Added

    Mogelijke uitkomsten

    Een behandeltraject kan 4 mogelijke de volgende uitkomsten hebben. In onderstaande opsomming wordt dit weergegeven. 

    Uitkomst

    Geldige Voormeting

    Geldige Nameting
    CompleterAanwezigAanwezig
    Drop-outAanwezigNiet aanwezig
    Non-starterNiet aanwezigAanwezig
    Non-responderNiet aanwezigNiet aanwezig

    Behandeltrajecten

    Bij het bepalen van de respons wordt ook De respons wordt op basis van behandeltrajecten bepaald. Daarbij wordt gekeken naar de typering van de behandeltrajecten. Trajecten die geen inhoudelijke activiteit hebben worden gedefinieerd als 'niet meetbare' trajecten. In de meeste rapportages wordt alleen informatie getoond over de meetbare trajectentrajecten. Bij trajecten zoals diagnostiek wordt er niet behandeld en worden daarom niet meegenomen in de bepaling van de respons (en van de uitkomsten)

    Totaaloverzicht

    Expand
    titleKlik hier om uit te klappen

    Met dit overzicht ziet u Het totaaloverzicht toont in één oogopslag alle cruciale Respons- kengetallen van de respons, zoals responspercentage, het aantal afgesloten trajecten en het aantal geldige voor- en nametingen.  Het betreft hier het totaal van alle trajecten, die zijn ingelezenHet overzicht is gebaseerd over alle ingelezen trajecten

    • Aantal trajecten: dit geeft het aantal openstaand en afgesloten trajecten weer
    • Niet meetbaar: dit zijn trajecten die 'geëxcludeerdgeëxcludeerde' zijntrajecten, omdat er geen sprake is van een behandeling en er daarom geen effect gemeten kan worden. 
    • Meetbare trajecten: Dit zijn de resterende trajectenbehandeltrajecten, waarover wél een effect gemeten kan worden. 
    • Completer: Traject Trajecten met een geldige voor- én nameting. Dit is het percentage dat doorgaat Het percentage Completers van het totaal aantal metingen gaat door als responspercentage. 
    • Drop-out: Traject met een geldige voormeting, maar zonder geldige nameting. 
    • Non-starter: Traject zonder geldige voormeting, maar met geldige nameting. 
    • Non-responder: Traject zonder geldige voor- én nameting. 


    Afgesloten trajecten

    Expand
    titleKlik hier om uit te klappen

    Een overzicht Het responsoverzicht van de afgesloten trajecten per maand, waarbij dat het aantal afgesloten trajecten en het percentage geldige voor- en nametingen zichtbaar zijntoont. Aan de rechterzijde wordt het de respons getoond van alle geselecteerde trajecten. De opbouw daarvan vindt u in de vier andere grafieken.

    Alleen de behandeltrajecten ('meetbare' trajecten) worden binnen in deze rapportage meegenomen.

    • Responspercentage: Hier wordt per maand het  Het maandelijkse responspercentage (completers/totaal aantal afgesloten meetbare trajecten) en de andere statussen getoond
    • Aantal afgesloten trajecten: Hierin wordt onderscheid gemaakt in meetbare behandeltrajecten per maand, waarover het respons wordt berekend, én de overige trajecten die 'geëxcludeerd' worden. De maand correspondeert met de maand van afsluiting. 
    • % geldige voormetingen: Op basis van het aantal meetbare maandelijkse behandeltrajecten wordt het percentage geldige voormetingen getoond.  Het percentage afgesloten meetbare trajecten met een geldige voormeting.  
    • % geldige nametingen: Op basis van het aantal meetbare maandelijkse behandeltrajecten wordt het percentage geldige nametingen getoond. Het percentage afgesloten meetbare trajecten met een geldige nameting.

    Openstaande trajecten

    Expand
    titleKlik hier om uit te klappen

    Het responsoverzicht van de openstaande trajecten per maand, dat het aantal openstaande trajecten en het percentage geldige voormetingen toont. Aan de rechterzijde wordt de respons getoond van alle geselecteerde trajecten. De opbouw daarvan vindt u in de twee andere grafieken.

    Een overzicht van de openstaande trajecten, waarbij het aantal behandeltrajecten en hun percentage geldige voormetingen zichtbaar zijn. Aan de rechterzijde wordt het percentage geldige voormetingen van alle geselecteerde openstaande behandeltrajecten getoond. Daarnaast zijn er twee grafieken, waarbij de maand correspondeert met de maand waarin het traject gestart werd.

    Alleen de meetbare behandeltrajecten worden binnen deze rapportage meegenomen meegenomen.

    • % geldige voormetingen: Op basis van het aantal meetbare maandelijkse trajecten wordt het percentage trajecten  Het percentage openstaande meetbare trajecten met een geldige voormeting getoond.   
    • Aantal openstaande trajecten: Het aantal meetbare openstaande trajecten per maand (per startdatum traject). Wanneer nog niet kan worden bepaald of het een meetbaar of niet-meetbaar traject is, wordt dit traject niet in de selectie meegenomen.